Iulia Șchiopu - Iconic

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de pictură “Iconic”, semnată Iulia Șchiopu, vineri, 12 mai, la ora 18.00.

 

Iulia Șchiopu s-a născut pe 4 februarie 1968, la Brașov. Pasionată de pictură încă din copilărie, studiază câțiva ani la Școala de Artă din oraș, însă, la îndemnul părinților, urmează Facultatea de Mecanică, secția Mecanică Fină, specializarea ,,Aparatură biomedicală”, în cadrul Universității ,,Transilvania” Brașov.

Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții colective, atât în țară cât și în străinătate, creează coperți și ilustrații de carte, printre care: ,,Efectul pervers” - Petronela Rotar (2016), ,,Logodnica” - Doina Ruști (2017), ,, Le jardin de verre” - Tatiana Țibuleac (2020, Paris), antologia de poezie românească “Le blues roumain”, 3 volume (2020, 2021, 2023, Paris). Referitor la acestea din urmă, traducătorul versurilor, scriitorul româno-francez Radu Bata spune: “După părerea multora, aceste coperți fac din cartea noastră, una, dacă nu cea mai frumoasă carte de poezie din Franța. În ultimii ani, s-a vorbit mult despre aceste coperți și este posibil ca ele să fi jucat un rol important, nu sunt doar poeziile foarte frumoase și pe toate gusturile, este și această copertă care ne poartă ca o locomotivă magică, ca o poveste prin lume, departe aici în Franța". Iulia Șchiopu are editată și propria carte, “Sacoșa de stele” (2019), o carte-album cu texte personale ilustrate.

Are lucrări în colecții private din țară dar și din Franța, Italia, Elveția, Suedia, Belgia, Oman, Germania, Canada, S.U.A. etc.

Vernisajul va avea loc în prezența artistei.

 

 

 

Galerie foto