KineDok powered by One World Romania

Un nou sezon KineDok powered by One World Romania la Muzeul de Artă Vizuală Galați.

 

 

Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok powered by One World Romania va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est la Muzeul de Artă Vizuală Galați. Lansăm cel de-al 4-lea sezon KineDok cu proiectia filmului cehesc "Nimic nu va mai fi ca înainte" („Nothing Like Before”). Proiecția va avea loc vineri 23 martie, ora 18 în prezența regizorilor Lukáš Kokeš și Klára Tasovská. Proiecțiile vor continua începând cu luna mai în fiecare joi de la ora 18:00 și vor fi organizate în două sezoane: prima seria în lunile mai - iunie iar cea de a doua în septembrie - noiembrie.

 
"Nimic nu va mai fi ca înainte" spune povestea a patru adolescenți. Toți patru au 19 ani și învață în aceeași școală dintr-un orășel de graniță din Cehia. Toți patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viața îi forțează să devină adulți, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-și încheie studiile. Toți patru se află într-un moment care le va hotărî viețile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuși, cine se va maturiza cu adevărat? Camera ne apropie de ei, la o distanță neverosimil de mică; îi însoțește în momentele lor cele mai intime, tulburi și răscolitoare.

 

 

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Proiecțiile au loc sub formă de cineclub în spații neconvenționale și cât mai accesibile publicului de pretutindeni pe tot parcursul anului.

 

Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor și altor locuri populare pentru ca întâlnirea dintre film documentar și public să devină o experiență comunitară.

 


 

ORGANIZATOR: MUZEUL DE ARTĂ VIZUALĂ GALAȚI

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI INTERNAȚIONALI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei

 
 
 
 
Muzeul de Artă Vizuală Galați