“ECOART 2023 - Admirație și Renaștere”

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la expoziția de fotografie aeriană și instalație foto intitulată “ECOART 2023 - Admirație și Renaștere”, semnată Cornel Gingărașu și Tudor Neacșu, miercuri, 12 aprilie, la ora 18.00.

 

Născut pe 21 martie 1961, la Galați, Cornel Gingărașu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară în 1986. Este pasionat de fotografie din timpul liceului și are numeroase participări la expoziții de fotografie naționale și internaționale. Din 2022 este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Tudor Neacșu s-a născut pe 3 mai 1980, în Măcin, Tulcea, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, a fost jurnalist aproape 20 de ani și a publicat volumul de proză scurtă “Karga”. Este specializat în fotografie de teatru și fotografie aeriană.

“Ecoarta nu înseamnă musai militantism. Demersul estetic vine acolo unde ştiinţele sau tehnologia nu reuşesc şi creează o nouă conştiinţă ce încearcă să prevină transformarea pământului într-un mormânt. Odată, unii au calculat cu cât apasă ceea ce a făcut omul pe scoarţa Terrei și a rezultat o greutate enormă. Noi poate vom uşura sarcina cicatricială, ajutând să fugim de acestă adevărată “Alungare din Rai”, care este catastrofa şi degradarea casei noastre comune.” (Cornel Gingărașu)

“Fără să știm, fără să vrem și fără să ne pese, indiferent de drumul pe care alegem să mergem, vom întâlni o poveste. Este darul pe care îl primim fie că suntem sau nu demni de asta. Ca să găsim însă frumusețea din această poveste va trebui să ne oprim o clipă și să privim, să ascultăm, să simțim. Are să fie de ajuns!” (Tudor Neacșu)

 

 

 

Galerie foto