Bienala Națională „Camil Ressu” Galați

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la deschiderea Bienalei Naționale de Artă ,,Camil Ressu” Galați, ediția a doua, sâmbătă, 1 octombrie, la ora 17.00.

 

La această ediție organizată de Muzeul de Artă Vizuală Galați, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Galați, intră în concurs 200 de lucrări de pictură, grafică și sculptură, create de artiști din toată țara.

Câștigătorii vor fi stabiliți de un juriu format din profesor universitar doctor Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, Gheorghe Dican, pictor, vicepreședinte U.A.P. România, Aurel Vlad, sculptor, Gheorghe Andreescu, președinte U.A.P. filiala Galați și Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galați.

 

Invitați de onoare: Nicolae Alexi, Sorin Ilfoveanu și Neculai Păduraru.

Premiile sunt oferite de Consiliul Județean Galați.

 

 


Vă mulţumim pentru lucrările propuse de dumneavoastră în vederea participării la cea de-a doua ediție a Bienalei Naționale de Artă „Camil Ressu” Galaţi, 2022.

 

Vă anexăm listele cu artiștii și cu lucrările selectate conform cerințelor regulamentului de înscriere, după cum urmează:

 

- Anexa 1 – listă secția pictură admiși;

- Anexa 2 – listă secția grafică admiși;

- Anexa 3 – listă secția sculptură admiși.

 

Lucrările selectate se vor expedia astfel încât să ajungă la Muzeul de Artă Vizuală Galați în perioada 12 – 23 septembrie 2022 (interval orar 9.00 – 16.30), prin curier sau personal (exclus poștă) la următoarea adresă: Muzeul de Artă Vizuală Galați, str. Tecuci nr. 3, bl. V3B, Galați, cod 800120.

Bienala este planificată pentru desfășurare în perioada 1 octombrie – 27 noiembrie, cu vernisajul sâmbătă 1 octombrie, ora 17.00, la sediul Muzeului de Artă Vizuală Galați.

 

 

Manager,

Dr. Dan Basarab Nanu


Descarcă de aici:







* menționăm că ANEXELE 1 și 2, sunt editabile

 

 

 

 

Bienala Națională de Artă „Camil Ressu” Galați

Ediția a II-a

1 octombrie – 27 noiembrie 2022

 

Regulament de participare

 

 

Locul desfășurării acțiuniiꓽ

– Muzeul de Artă Vizuală Galați.

 

Data și locul vernisajuluiꓽ

– 1 octombrie, ora 18.00, Muzeul de Artă Vizuală Galați.

 

Condiții de participareꓽ

• Pot participa artiști plastici profesionişti cu studii superiore de specialitate și/sau membri ai Uniunilor Artiștilor Plastici din România, cu lucrări de grafică, pictură, sculptură.

• Fiecare artist poate participa la o singură secţie (la alegere între grafică, pictură, sculptură) cu 1-3 lucrări realizate în ultimii trei ani, ce nu au mai fost expuse până în prezent, din care comisia de selecție va alege una singură ce va participa la bienală.

• Nu se admit diferenţe între materialul trimis în format digital şi cel predat către expunere.

• Nu se acceptă un număr mai mare de 3 lucrări propuse către selecție.

• Curatorii bienalei, membrii juriului, angajații Muzeului de Artă Vizuală Galați, persoanele ce au participat la elaborarea prezentului regulament sau materiale, documente de concurs, precum şi membrii conducerii Uniunii Artiştilor Plastici Galaţi implicaţi în organizarea bienalei sau asociaţii acestora ori rudele până la gradul al doilea (fraţi, nepoţi, bunici), sunt excluşi de la nominalizarea pentru premii.

 

Dimensiuni lucrăriꓽ

• Grafică (fără ramă): latura mare să nu depășească 100 cm.

• Pictură (fără ramă): latura mare să nu depășească 130 cm.

• Sculptură: dimensiuni maxime 100 cm x 50 cm x 50 cm.

 

Înscriereꓽ

• Înscrierea se face în perioada 5 – 20 iulie 2022 exclusiv online, prin e-mail, la următoarele adrese:

– secția grafică: grafica@mavgl.ro;

– secția pictură: pictura@mavgl.ro;

– secția sculptură: sculptura@mavgl.ro.

• E-mailul de înscriere trebuie să conţină obligatoriu următoarele atașamente:

1. Formularul de înscriere (Anexa 1);

2. Fotografiile lucrărilor în format jpg, calitate printabilă. Este important ca imaginile să fie de foarte bună calitate, pentru ca membrii juriului să poată face selecția într-un mod cât se poate de obiectiv. Titlurile martorilor fotografici vor cuprinde datele de identificare în următoarea ordine: numele autorului (conform cărții de identate), titlul lucrării, anul execuției, dimensiuni și tehnică (ex.ꓽ POPESCU Ion, Alegorie, 2019, 60 x 90 cm, ulei pe pânză).

Fotografia nu va conține rama decât dacă aceasta este parte integrantă a lucrării.

Mențiune pentru participanții la secția sculptură: se vor trimite cel puţin 3 fotografii ale lucrării, văzută din unghiuri diferite.

Calitatea imaginilor trimise și acuratețea datelor tehnice pot influența rezultatul selecţiei.

3. C.V.-ul complet (Anexa 2);

Nu trimiteți martorii fotografici ai lucrărilor în interiorul C.V.-ului, ci în atașament, conform indicațiilor mai sus menționate, la punctul unu.

Importantꓽ Pentru a evita posibilitatea unei centralizări incomplete, se solicită trimiterea tuturor datelor necesare înscrierii într-un mail unic.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate la data de 5 septembrie 2022, pe site-ul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi (www.mavgl.ro), pe pagina Facebook (www.facebook.com/MAVGL) şi a Filialei U.A.P. Galaţi (www.facebook.com/UAPR.Galati/).

 

Expedierea lucrărilor:

• În cazul necesităţii de înrămare a lucrărilor, recomandăm înlocuirea sticlei cu plexiglas.

• Lucrările vor fi înrămate și prevăzute cu sistem de agățare.

• Fiecare lucrare selectată pentru a participa la bienală va avea atașată eticheta din anexa 3, cu următoarele date obligatorii: nume (conform cărții de identitate), adresă, e-mail, telefon; titlu lucrare, tehnică, materie/suport, dimensiuni, an realizare.

• Se solicită ambalarea lucrărilor astfel încât acestea să fie cât mai bine protejate, pregătite atât pentru trimitere, cât pentru returnare.

• Coletele ce conțin lucrările mai multor artiști expozanţi trebuie să conţină lista acestora și etichetele corespunzătoare.

• Lucrările selectate se vor expedia astfel încât să ajungă la Muzeul de Artă Vizuală Galați în perioada 12 – 23 septembrie 2022 (orar 9.00 – 16.30), prin curier sau personal (exclus poștă) la următoarea adresă: Muzeul de Artă Vizuală Galați, str. Tecuci nr. 3, bl. V3B, Galați, cod 800120.

 

Persoană de contact: muzeograf Gheorghe MIRON, telefon: 0745.038.030 sau 0723.301.814, între orele 09.00 - 21.00.

 

Mențiuni:

• Fiecare expozant va primi catalogul expoziției; acesta va fi editat la o dată ulterioară vernisajului.

• Organizatorii au dreptul să folosească imaginile lucrărilor participante la bienală în scopul promovării expoziției, în materiale publicitare cu scop de informare, marketing și educațional, fără plată către autor.

• Returnarea lucrărilor se va face în cel mult 20 zile de la închiderea expoziției.

• Returnarea lucrărilor se va face de către organizator prin curierat (ex. Urgent Cargus, Fan Courier, etc). Costurile vor fi suportate de către participanți în sistemul de plată la destinație.

• Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru deterioarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului.

• Pe întreaga perioadă a expoziției participanții nu își pot retrage lucrările.

Nu vor fi acceptate lucrările care nu respectă cerințele mai sus menţionate. Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza participarea lucrărilor care diferă de imaginea trimisă.

 

Premii:

• Cu ocazia ediției a II-a a Bienalei Naționale de Artă „Camil Ressu” 2022 se acordă diplome și premii în bani. Pentru fiecare secție (grafică, pictură, sculptură) se vor face 10 nominalizări, din care vor fi desemnate 3 premii.

• Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală. În cazul în care artiştii premianţi nu sunt de acord cu donarea lucrării, următorul clasat va fi nominat către premiere.

 

Calendar:

Înscriere: 5 – 20 iulie 2022;

Publicarea lucrărilor selecționate: 5 septembrie 2022;

Lucrările vor fi predate la sediul muzeului în perioada: 12 – 23 septembrie 2022 (orar 9.00 – 16.30);

Vernisaj: 1 octombrie 2022.

 

Coordonatori proiect:

1. Dan Basarab Nanu – manager, Muzeul de Artă Vizuală Galați;

2. Gheorghe Andreescu – președinte, Asociația U.A.P. Galați;

3. Gheorhe Miron – muzeograf, Muzeul de Artă Vizuală Galați.

 

Descarcă de aici:







* menționăm că ANEXELE 1 și 2, sunt editabile

 

Galerie foto