Noaptea Muzeelor 2022

Sâmbătă, 14 mai, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi îşi deschide porţile, între orele 19.00 - 00.30, pentru a sărbători Noaptea Muzeelor împreună cu vizitatorii. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a optsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și este sărbătorit de peste 3000 de muzee din Europa.

 

Programul acestei ediții:

• ,,Întoarcerea lui Icar” - Performance susținut de coregraful și dansatorul Momo Peter Sanno, cu sprijinul asociației OpenHub Creative Cluster. Ideea a pornit de la lucrarea lui Aurel Olteanu Stâncă -,,Icar”, amplasată pe Faleza Dunării, aceasta inspirând inițierea proiectului creativ - cultural cu același nume. Proiectul ,,Icar” își propune să aducă în atenția gălățenilor operele de artă din oraș, încercând totodată să găsească soluții pentru restaurarea lor. Spectacolul de dans ,,Întoarcerea lui Icar” reprezintă un prim pas și se va desfășura la Noaptea Muzeelor în două reprize: între orele 20.15 - 21.00 și 21.30 - 22.00.

 

• Tragere la sorți pentru desemnarea câștigătorului uneia dintre lucrările incluse în expoziția de fotografie ,,Secvențe”. Extragerea va avea loc la ora 21.00 și va fi făcută chiar de artistul fotograf Marian Plaino.

 

• Ateliere plastice susținute de elevi ai Liceului de Artă ,,Dimitrie Cuclin” Galați, profesor coordonator Cornel Corcăcel:

- David Dobre (clasa a XI-a) - grafică, compoziție în tuș

- Karla Iliescu (clasa a XI-a) - portret în creion cu model

- Alexandra Simion (clasa a XI-a) - tehnică mixtă, compoziție

- Crina Mănăilă (clasa a XII-a) - bandă desenată

 

• Ateliere plastice susținute de studenții ai Facultății de Arte, Universitatea ,,Dunărea de Jos” Galați, profesori coordonatori Tudor Șerban, Cornel Corcăcel:

- Mihaela Ifrim (anul doi) - linogravură

- Aida Radu (anul doi) - linogravură

- Aurelia Bădiță (anul trei) - linogravură

- Cornelia Dumitru (anul doi) - linogravură

- Claudia Riza (anul doi) - compoziție în creion

- Cosmin George Caraman (anul doi) - compoziție în creion

 

• Vizitarea expoziției permanente și a celei temporare.

Intrarea va fi liberă.

 

 

 

Galerie foto