Jana și Gheorghe ANDREESCU - În timp de pandemie

Sâmbătă, 20 iunie, laora 12.00, la Galeriile ,,Nicolae Mantu'' va fi vernisată expoziția de grafică și pictură a artiștilor Jana și Gheorghe Andreescu. Organizată sub egida U.A.P. Galați și a Muzeului de Artă Vizuală Galați, expoziția va fi comentată de criticul de artă Mariana Cocoș și de Dan Basarab Nanu, managerul Muzeului de Artă Vizuală Galați și va fi deschisă de David Sava, președintele filialei gălățene a Uniunii Artistilor Plastici. Cele 45 de lucrări sunt rezultatul creației din acest an și reprezintă o etapă distinctă în demersul artistic al celor doi artiști, o etapă definitorie a stilului și personalității acestora.

 

,,Jana și Gheorghe Andreescu în timp de pandemie.

 

Enervați de situația creată, cei doi plasticieni au hotărât să se ia la trântă cu toate vorbele, nebuniile de rigoare și să se izoleze în ARTĂ.

Cu o furie nedisimulată, au rezultat în cele câteva luni de situație specială, lucrări care vin să demonstreze posibilitatea neîncremenirii în propriul proiect.

Teme uzuale ale celor doi țâșnescacum în formule insolite de expresie plastică.

Bărcile Janei plâng la maluri, frenezia jazz-ului, adăstat de flori care mai de care mai viguroase, se îngeamănă cu arhitecturile subiective ale lui Gheorghe, străjuite de păsări uriașe și mușcate de raci. Caleștile te duc pe drumuri neștiute în acorduri de sax.

Muzica este Jana, insolitul constructivist este Gheorghe.

Simfonia de culori și idei vă așteaptă pe simezele Galeriei „Nicolae Mantu”, în încrederea că totul este posibil atunci când VREI.'' (Dan Basarab Nanu)

 

 

 

 

 

 

Galerie foto