Marian Plaino - Secvențe

Muzeul de Artă Vizuală are plăcerea să vă invite miercuri, 13 aprilie, la ora 18.00, la vernisajul expoziției de fotografie „Secvențe”, semnată Marian Plaino.

 

Născut pe 19 iunie 1974, în Bucureşti, Marian Plaino a absolvit Facultatea de Matematică, Universitatea Bucureşti (1997). Pasionat de fotografie, în timpul studiilor universitare urmează cursul de „Tehnică şi artă foto-video a reportajului” organizat de Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa”. Între anii 1998 şi 2003 este profesor de matematică în învățământul gimnazial și face fotografie de eveniment. Colaborează cu revistele „Munţii Carpaţi" şi „Vacanţe şi călătorii".

Inspirat de călătoriile cu trenul prin Europa şi de muzeele europene, în 2003 înfiinţează alături de soţia sa, Iulia, un atelier de producţie suveniruri - „Gorgona Design”. În prezent, firma produce suveniruri personalizate pentru mai mult de 100 de muzee din toată țara.

După anul 2013 fotografia începe să ocupe un rol din ce în ce mai important în activitatea lui Marian Plaino. Are în palmares peste 270 de medalii și menţiuni și trei trofee câștigate la concursuri naţionale şi internaţionale în peste 50 de ţări, fiind de patru ori desemnat „Best Author”.

„Marian Plaino este un narator. Dincolo de imagini, ar putea să vorbească minute în șir despre oamenii pe care i-a cunoscut sau locurile pe care le-a vizitat, atrăgându-te în poveștile lui. În vremuri guvernate de incertitudine, avem nevoie de supape care să ne ajute să ne păstrăm echilibrul și visurile. Ne dorim ca această expoziție să fie una dintre ele.” (Ada-Simona Biriș, curator)

„O călătorie cu trenul poate face ecografia unei ţări şi a culturii respective, ţi se poate fixa in memorie asemenea unui parfum special. Vă invităm să luaţi un bilet, să urcaţi alături de noi în tren şi veţi descoperi lumea prin fotografiile şi poveştile noastre din China, Cuba, Myanmar, India şi câteva ţări din Africa.” (Marian Plaino)

 

 

 

Galerie foto