Mihai Moldovanu - Formă și simbol

Joi, 17 martie 2022, la ora 18.00, Muzeul de Artă Vizuală din Galați vă invită la vernisajul expoziției personale "Formă și simbol. Mihai Moldovanu".

 

Cu această ocazie îi sunt prezentate publicului lucrările de tapiserie ce aparțin artistului Mihai Moldovanu, a cărui cercetare de limbaj plastic se îndreaptă către o esență a reprezentării prin simboluri preponderent alchimice, exprimate cu forme geometrice simple. Lucrările structurate pe registre și module redau o secvență ce destinde privirea, de-a lungul parcursului expozițional senzația de materialitate, dimensiunea timpului estompându-se pentru a oferi spațiu spiritualității, energiilor naturale și universului pe care fiecare din noi îl poate regăsi în lucrările expuse.

În urma experimentării mai multor procedee, artistul rămâne fidel propriei metode de realizare a lucrărilor, ce presupune înfășurarea mai multor fire textile continue, întinse, care creează echilibru, simetrie și o armonie cromatică realizată prin degradeuri specifice tehnicilor de pictură.

Anumite aspecte sau centre de interes sunt evidențiate și aduse în prim plan printr-un relief subtil, producând umbre și lumini ce augmentează plasticitatea lucrărilor.

Prezența elementelor antropologice, limbaj comun și recognoscibil tuturor, inspiră un sentiment de apartenență, de întoarcere la origini și unitate.

Artistul a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, Facultatea de Arte Decorative, specializarea Tapiserie - design textile. Din 1990 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Arte Decorative, București, iar în 2012 a obținut titlul de doctor în arhitectură la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București. În prezent ocupă funcția de profesor asociat în cadrul Universității Naționale de Artă din București. Lucrările sale se află atât în colecții din țară, cât și din Spania, Austria, Germania.

 

Mădălina Ionașcu - curator

 

 

 

Galerie foto