Teodor Vișan - Pictură

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de pictură semnate de Teodor Vișan, miercuri, 19 iunie, la ora 18:00.

 

 

Născut la Galați pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vișan este absolvent al Facultății de Artă, secția pictură, a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galați, începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expozițiilor republicane bienale de pictură și grafică. A deschis peste 40 de expoziții personale în țară și în străinătate (Anglia, Belgia, Franța, Cehia). Participă la tabere și simpozioane naționale și internaționale de artă. Realizează afișe, postere și ilustrații de carte și are lucrări în muzee și colecții particulare din țară și din străinătate.

Printre premiile obținute, menționăm: Premiul Municipiului Galați (2011), "Personalitatea Culturală a Anului", premiu acordat de redacțiile publicațiilor "Realitatea" și "Realitatea în diaspora" (2010), Premiul I la Festivalul Internațional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din București (1986).

 

 

 

Galerie foto