KineDok 2022

Muzeul de Artă Vizuală Galați vă invită la filme documentare KineDok powered by One World România

 

Joi, 16 iunie, la ora 18.00, începe cea de-a opta ediție a programului european KineDok powered by One World Romania cu documentarul ,,Casa cu Păpuși”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere cu Tudor Platon, regizorul filmului.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

 

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Organizator local: Muzeul de Artă Vizuală Galați

Organizator național: Asociația One World România

 

Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia) Cu sprijinul: Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

 

Online: www.kinedok.net/ro | www.oneworld.ro

Facebook & Instagram: kinedokromania

Partener monitorizare: mediatrust

 

 

 

Galerie foto