King State

Anul acesta sărbătorim 10 ediții de când KineDok aduce filme documentare unice în locuri neobișnuite – galerii, cafenele, muzee etc. De-a lungul anilor, s-a creat un spațiu dedicat filmului, discuțiilor și comunității în întreaga Europă.

Vă invităm să ne fiți alături pe 17 octombrie, când toate cele 6 țări partenere vor proiecta simultan filmul „King Skate”.

Intrarea este liberă!

 

King State

regia: Šimon Šafránek

(Cehia, 2018)

 

 

“Stai aproape de beton. Joacă-te cu spațiul din jurul tău. Ține-te-n mișcare. Dă-te cu skate-ul.” Šimon Šafránek, scriitor, jurnalist, DJ și cineast freelance, își dedică primul documentar de lung-metraj fenomenului de creștere în popularitate a skateboarding-ului în Cehoslovacia. Filmul spune o poveste incitantă și încântător de ireverențioasă, dar pe un ton înțelept și ușor melancolic, despre căutarea de libertate într-o societate sugrumată de regimul comunist. Cadrele de arhivă nemaivăzute, derulându-se pe un fundal sonor punk antrenant (The Clash, Sex Pistols, Killink Joke, Visací zámek, Miro Žbirka), ne fac cunoștință cu maeștrii cult ai board-ului - Ivan Zobák Pelikán, Petr Forman și Luděk Váša - și cu stilul lor de viață, ținând-o într-o continuă petrecere, o goană nesfârșită de-a lungul zilelor cenușii ale Normalizării.

 

Biografie regizor:

Šimon Šafránek (1977, Praga, Cehia) și-a început cariera la sfârșitul anilor ’90 ca critic de film, lucrând pentru o serie de publicații cehe imporante de film și muzică. A regizat documentarul de scurt-metraj “The Myth” (2003), despre Nick Cave și fanii săi. De asemenea, a regizat mai multe documentare pentru televiziune dedicate muzicii. Încă de la jumătatea anilor ’90, activează ca DJ în cadrul colectivului The Fakes. E autorul a două romane, „23” și „Fleischerei 36”, care descriu experiențele trăite de acesta în Berlin.

 

 

Galerie foto