Proiecție film “LEMN”

Partea a doua a programului european KineDok 2022 powered by One World Romania începe joi, 6 octombrie, la ora 18.30, cu difuzarea filmului “LEMN” (România, 2020), regia: Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinziger. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizoarea și producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan.

 

Tăierile ilegale sunt o afacere globală de miliarde. Alexander von Bismarck, descendent al “Cancelarului de Fier” și director executiv al Environmental Investigation Agency din Washington, D.C. reușește să urmărească, sub acoperire, mașinațiunile comerțului ilegal cu lemn din pădurile europene. Unde ajung acești copaci și cine obține profiturile mari din vânzare? Problema politicii, corupția și indiferența autorităților este dezvăluită cu ajutorul unei camere ascunse. Scopul principal al lui von Bismarck nu este să expună o situație scandaloasă, ci să promoveze o schimbare în conștiința societății politice și civile, și un nou cod de conduită pentru economia globală și consumatorii din lumea întreagă.

“LEMN” este un thriller de mediu care vorbește despre pădure și despre oamenii care trăiesc din comerțul cu lemn.

 

Monica Lăzurean-Gorgan a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" (promoția 2001) și este producătoare și regizoare cu peste 10 ani de experiență în producții de film documentar și coproducții internaționale. Din 2020 este membră cu drept de vot a Academiei Americane de Film, instituția care decernează premiile Oscar.

 

Printre filmele la care a lucrat în calitate de producător, coproducător, producător delegat sau regizor se numără:

 

COLIVIA (regia Adrian Sitaru), cu peste 20 de premii, printre care un premiu special la Berlinale 2010;

DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENȚII (regia Adrian Sitaru), câștigător al premiului pentru Cel mai bun regizor Best Director la Locarno 2011;

CHUCK NORRIS VS COMMUNISM (regia Ilinca Călugareanu), selectat la Sundance Film Festival 2015;

DOAR O RĂSUFLARE (regia Monica Lăzurean-Gorgan), 2016;

DACII LIBERI (regia Monica Lăzurean-Gorgan și Andrei Gorgan, 2018);

TOUCH ME NOT (regia Adina Pintilie), câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2018;

TIMEBOX (regia Nora Agapi, 2019), Premiul pentru cel mai bun Film in cadrul Jihlava IFF, sectiunea Between the Seas, Cel mai bun film Sentatov, Rusia, Premiul special al juriului la TIFF 2019;

ACASĂ MY HOME (regia Radu Ciorniciuc, 2020), câștigător al 23 de premii pentru cel mai bun documentar la Sundance Film Festival, TIFF, Premiile Gopo etc.

 

Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

 

 

 

Galerie foto