Proiecție film “Sârma”

Sârma/The wire (Croația, Slovenia, Lituania, Norvegia, 2021)

Regie: Tiha K. Gudac

 

Prin construirea unui gard metalic exact în mijlocul frumoasei regiuni Kupa, Slovenia creează la granița cu Croația un scut împotriva refugiaților ce vin din Bosnia și încearcă să ajungă în vestul Europei. Din cauza barierei, modul obișnuit de viață al oamenilor se transformă. Regiunea devine populată de diferitele fețe ale naturii umane. Pentru a supraviețui crizei, populația locală trebuie să găsească o modalitate de a face față acestei noi situații.

Filmul “Sârma” a câștigat Premiul FIPRESCI la ZagrebDox, Croatia, 2021 și a fost nominalizat la Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul Internațional de Film Documentar DokuFest, Prizren, Kosovo, 2021.

TIHA K. GUDAC este regizoare de film, scenaristă și producătoare și lucrează în principal la proiecte documentare. Are un master în arte cinematografice și unul în marketing de afaceri. Ca producător a lucrat independent la filme de ficțiune, documentare, animație și formate comerciale și TV. A debutat ca regizor cu filmul „Naked Island” (2014) care a primit numeroase premii la festivaluri internaționale. În ultimii ani, ea a regizat, scris și co-produs trei programe de seriale TV documentare pentru postul național de televiziune croat HRT.

În calitate de lector invitat, predă subiecte de dezvoltare a proiectelor de filme documentare și producție TV comercială. Face parte din Breasla Regizorilor din Croația, Asociația Cineaștilor Croați și Asociația Artiștilor Independenți Croați.

 

 

 

Galerie foto