Proiecție film “Vulturii din Țaga”

Proiecția filmului “Vulturii din Țaga” ce va fi difuzat joi, 19 octombrie, la ora 18.00 se va bucura de prezența regizorilor Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas. Vă invităm la o discuție cu aceștia despre procesul de creație, inspirație și poveștile din spatele culiselor. Evenimentul reprezintă o oportunitate de a interacționa cu creatorii documentarului și de a descoperi mai multe despre lumea filmului.

Născută în Bucureşti, Adina Popescu a absolvit Regie de Film. A început să publice la vîrsta de 18 ani, astăzi fiind redactor la „Dilema veche“. A scris mai multe cărți pentru copii, a colaborat, ca scenaristă, la cîteva cărți de bandă desenată. În 2015, a apărut „Povestiri de pe Calea Moșilor“, o carte despre copilăria petrecută într-un regim totalitar.

Articolele ei au câștigat prestigioase premii de jurnalism cum ar fi: Premiul agențiilor ONU pentru mass-media și Marele Premiu la sectiunea cultură a concursului „Tânărul jurnalist al anului 2006” organizat de Freedom House.

Este coregizor în mai multe documentare alături de Iulian-Manuel Ghervas şi a colaborat cu diverse canale de televiziune. A fost selecționer pentru Astra Film Festival și a participat la juriul DocuArt Film Festival 2016.

Iulian Manuel Ghervas este regizor de filme independente. A studiat filosofie şi regie de film şi are peste zece ani de experienţă în televiziune şi în producţia de film. Filmografia sa cuprinde lungmetraje care au fost difuzate de Televiziunea Naţională şi HBO.

 

VULTURII DIN ȚAGA (România / Slovacia, 2022)

Regie: Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu

 

 

Nelu este antrenorul echipei de fotbal din satul Țaga. Urmărind viața acestei echipe locale, „Vulturii” prinși între majorate, nunți și meciuri, filmul reușește să evoce cu umor fin realitățile cotidianului sătesc din Câmpia Transilvaniei. Documentarul urmărește evoluția echipei în timpul campionatului de fotbal din România și al unei competiții în Slovacia și conturează un portret savuros al antrenorului, al omului-instituție. El este un om gospodar acasă și la stadion, membru în „comisia de învățământ, cultură, sport”, precum și iubitor de animale domestice. Nelu face tot ce trebuie pentru ca meciurile de duminică să se desfășoare și tradiția să continue, în pofida faptului că echipa nu a reușit niciodată să avanseze din ultima ligă.

 

“Vulturii din Țaga” se difuzează în cadrul KineDok, un proiect One World Romania.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

 

Galerie foto